Γρήγορη μετάβαση

    a-pdf rename – Χρήσιμο εργαλείο για εξειδικευμένες περιπτώσεις

    Πρόσφατα βρέθηκα στην ατυχή θέση να πρέπει να μετονομάσω περίπου 1000(!) αρχεία .pdf. Το κακό ήταν ότι το τελικό όνομα του κάθε αρχείου έπρεπε να είναι με βάση το ΑΦΜ που αναγραφόταν μέσα στο pdf αρχείο. Όπως καταλαβαίνετε η χειροκίνητη διαδικάσια, δηλαδή το να ανοίγω το αρχείο να βλέπω το ΑΦΜ, να το κλείνω και να το μετονομάζω θα έπαιρνε… μέρες χώρια που είναι κάτι εξαιρετικά μονότονο και κουραστικό.

    Έτσι έψαξα στο internet και βρήκα (το μοναδικό απ’ ότι φαίνεται) πρόγραμμα που μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που θέλω! Πιο συγκεκριμένα, δίνει τη δυνατότητα, με πολύ εύκολη διαδικασία που περιγράφεται εδώ: http://www.a-pdf.com/rename/a-pdf-rename.swf, να διαβάζει συγκεκριμένες περιοχές των pdf αρχείων (π.χ. το ΑΦΜ που ήθελα εγώ) και να τους αλλάζει μαζικά το όνομα με βάση αυτές (+όποιες άλλες παραμέτρους του δώσετε). Το πρόγραμμα διατίθεται σε δοκιμαστική έκδοση 15 ημερών ενώ η αγορά του κοστίζει 22 ευρώ και μπορείτε να το βρείτε εδώ: www.a-pdf.com/rename/.

    Όπως διαπίστωσα εκ των υστέρων η εταιρία a-pdf ειδικεύται σε εργαλεία που αφορούν στα pdf αρχεία και έχει μία τεράστια συλλογή από utilities: www.a-pdf.com/products.htm. Αν λοιπόν ψάχνεται κάποια εξωτική λειτουργία σχετικά με τα pdf αρχεία, ρίξτε μια ματιά και το πιθανότερο είναι να βρείτε αυτό που ψάχνετε!