Γρήγορη μετάβαση

  artisteer: Βγάλτε τον web designer από μέσα σας…

  artisteer.gifTo artisteer μου το σύστησε πρόσφατα ένας φίλος (χίλια ευχαριστώ bill :D). Πρόκειται για μία εφαρμογή που μετατρέπει οποιονδήποτε με γούστο και αισθητική σε web designer. Υπερβολικό; Ίσως, αλλά για διαβάστε λίγο ακόμα…

  Στο, ας πούμε dummy mode, απλά πατάτε ένα κουμπί και η εφαρμογή σας εμφανίζει κάθε φορά και ένα διαφορετικό template μέσα από μία ψευδο-τυχαία διαδικασία. Διαλέγει ας πούμε μία predefined χρωματική παλέτα, layout, blocks, γραφικά, εικόνες, εφφέ κ.τ.λ. Το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές είναι εντυπωσιακό και δείχνει σα να το έχει δημιουργήσει κάποιος επαγγελματίας. Όμως αν σταματούσε εκεί δεν θα ήμουν τόσο ενθουσιασμένος.

  Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μέσα από ένα πάρα πολύ εύχρηστο interface, το οποίο θυμίζει έντονα office 2007, σας αφήνει να πειραματιστείτε και να αλλάξετε, σχεδόν τα πάντα! Δε σας αρέσει το layout με 3 στήλες; Κανένα πρόβλημα, κάντε το με δύο. Δεν σας αρέσει η χρωματική παλέτα; Αλλάξτε την με ένα κλικ ή δημιουργήστε τη δικιά σας, ορίζοντας ακριβώς τα χρώματα που θέλετε είτε γενικά σε όλο το site, είτε επεμβαίνοντας σε συγκεκριμένους τομείς όπως το header, τα blocks, τα άρθρα κ.τ.λ. Θέλετε να βάλετε τη δική σας εικόνα στο background και στο header; Εύκολο!

  Η ευκολία με την οποία μπορείς να πειραματιστείς αλλά και το βάθος της παραμετροποίησης είναι αυτά που κατά τη γνώμη μου κάνουν το artisteer ένα καταπληκτικό πρόγραμμα. Είναι ιδανικό τόσο για άσχετους με webdesign όσο και για επαγγελματίες γραφίστες καθώς μπορούν να προτείνουν στους πελάτες τους ένα ή περισσότερα design γλιτώνοντας ώρες ή μέρες δουλειάς.

  Το καλύτερο όμως σας το φύλαξα για το τέλος. Το artisteer μπορεί να εξάγει το αποτελέσμα σε valid XHTML και CSS είτε ως standalone μορφή είτε σαν έτοιμο theme για wordpress, joomla και drupal!

  Το μόνο «κακό» είναι ότι δεν είναι δωρεάν. Υπάρχουν δύο εκδόσεις η home και η standard οι οποίες κοστίζουν 50$ και 130$ αντίστοιχα. Μία σύγκριση του τί προσφέρει η κάθε μία μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.artisteer.com/?p=purchase . Αν σκεφτείτε ότι ένα επαγγελματικό wordpress theme από π.χ. το templatemonster.com στοιχίζει περί τα 60$, στο οποίο δεν έχετε τη δυνατότητα να επέμβετε αν δε γνωρίζετε καλά css, ενώ με το artisteer παίρνετε ουσιαστικά «άπειρα» templates με πανεύκολη παραμετροποίηση χωρίς το παραμικρό «παίδεμα» με κώδικα, τότε νομίζω ότι οι τιμές είναι απολύτως λογικές.

  Εκτός φυσικά από τις επί πληρωμή εκδόσεις υπάρχει και η trial (δοκιμαστική) η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά αλλά όπως είναι λογικό «γεμίζει» το παραγόμενο template με watermarks. Είναι πλέον περιττό να σας πω ότι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κατεβάσετε την trial έκδοση για να δείτε από πρώτο χέρι γιατί είμαι ενθουσιασμένος. Δείτε εν τω μεταξύ ένα σύντομο demo από το site της εταιρίας και ένα πιο αναλυτικό βίντεο στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=jiyt-9PdfUs

  Για να μην παρεξηγηθώ, να διευκρινίσω ότι το artisteer δεν καταργεί τα υπόλοιπα προγράμματα όπως το dreamweaver, το photoshop ή το fireworks αλλά ούτε και τους επαγγελματίες web designers. Αν χρειάζεστε κάτι σχετικά extreme στο layout της σελίδας σας που να ξεφεύγει από την «τετράγωνη» λογική τότε θα χρειαστεί να βάλετε κι εσείς το χεράκι σας. Πιστεύω όμως ότι ο καθένας που ασχολείται με το web design, ερασιτέχνης ή μη, θα πρέπει να βάλει το artisteer μέσα στο workflow που ακολουθούσε μέχρι τώρα. Θα το χαρακτήριζα ως ένα εργαλείο για rapid design development & brainstorming ή όπως είναι και το σλόγκαν της εταιρίας «web design revolution».

  Μερικά μείον από τη σύντομη ενασχόλησή μου μαζί του είναι…
  – Δεν υπάρχει ακόμη υποστήριξη για liquid layouts (είναι όμως στα πλάνα να προστεθεί)
  – Το support δεν είναι από τα καλύτερα σε περίπτωση που το χρειαστείτε

  Πιστεύω όμως ότι τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες. Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλιά σας…

  One Response to “artisteer: Βγάλτε τον web designer από μέσα σας…”

  Leave a Reply

  • (will not be published)

  XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>