Γρήγορη μετάβαση

  Google Chrome: Ό,τι πρέπει για αδύναμα συστήματα

  chrome128.pngΗ αλήθεια είναι ότι ο firefox είναι ο αγαπημένος μου browser για 2 κυρίως λόγους. Την ευχρηστία του και τις άπειρες δυνατότητες που έχει μέσα από τα χιλιάδες extensions. Όμως λόγω καλοκαιριού ήρθα στο χωριό μου, όπου έχω ένα αρκετά πιο αδύναμο σύστημα (Athlon XP 2600+, 2GB ram). Εντάξει δεν το λες και αδύναμο αλλά η αλήθεια είναι ότι ο firefox 3.5 φορτωμένος με ένα κάρο extensions ΣΕΡΝΟΤΑΝΕ. Πραγματικά ήταν ανυπόφορος πολλές φορές στην αποκρισιμότητά του, στην ταχύτητα με την οποία έκανε render τις σελίδες, ενώ κάποιες φορές κολούσε κιόλας και έκλεινε.

  Έτσι αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στον Chrome που μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις απ’ όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Εξακολουθεί να μην έχει ορισμένα πράγματα όπως smooth scrolling ή extensions παρότι έχει φτάσει στην έκδοση 2, όμως μετά από λίγες μέρες χρήσης μπορώ να πω ότι είναι πραγματικά απολαυστικός σε ταχύτητα rendering, σταθερότητα*, αποκρισιμότητα. » Πετάει» όπως λέμε. Και όσον αφορά τις δυνατότητες και την ευχρηστία δεν μου λείπουν πολλά από τον firefox όταν δεν κάνω web development, ενώ σε κάποια είναι καλύτερος. Μου αρέσει επίσης το design που είναι απλό, καθαρό και όμορφο.

  Εννοείται πως για web dev θα κρατήσω τον firefox (εκεί δεν παίζεται) αλλά για απλό καθημερινό surfing έκανα το switch. Ειδικά αν το σύστημά σας δεν είναι ό,τι πιο σύγχρονο δώστε μία ευκαιρία στον chrome αλλά και στην opera (κι αυτή πολύ γρήγορη, ελαφριά και εύχρηστη) και πείτε μου τις εντυπώσεις σας στα σχόλια.

  * Ενώ γενικά είναι πολύ σταθερός παρατήρησα κάτι που πρέπει να είναι bug. Κολλάει πολύ συχνά όταν προσπαθείς να διαλέξεις αρχεία για να τα κάνεις upload στο web (π.χ. στο wordpress, στο flickr κ.τ.λ.).

  Και ένα tip. Αν έχετε portable firefox όπως εγώ και η μεταφορά των bookmarks δεν γίνει αυτόματα, η διαδικασία για χειροκίνητη μεταφορά είναι απλή. Από τον firefox πηγαίντε Σελιδοδείκτες -> Οργάνωση σελιδοδεικτών -> Εισαγωγή και αντίγραφο -> Εξαγωγή HTML και αποθηκεύστε το αρχείο bookmarks.html. Στη συνέχεια μπείτε στον chrome και πατήστε Ctrl+Shift+B για να μπείτε στη Διαχείριση σελιδοδεικτών. Εκεί επιλέξτε Εργαλεία -> Εισαγωγή σελιδοδεικτών και εισάγετε το αρχείο που μόλις αποθηκεύσατε. Είστε έτοιμοι.