Γρήγορη μετάβαση

  OLPC XO-2: Εικόνες από το μέλλον

  xolaptop20.jpgΆσχετα με την επιτυχία (ή αποτυχία) του original OLPC (One Laptop Per Child), η δεύτερη έκδοση του δεν παύει να είναι άκρως εντυπωσιακή. Μοιάζει σαν ένα ebook, δεν έχει πληκτρολόγιο και ποντίκι αλλά δύο οθόνες αφής! Όποτε χρειάζεται, η μία οθόνη θα γίνεται πληκτρολόγιο, θα μπορούν να φορτωθούν δύο σελίδες σε κάθε οθόνη και να πάρει τη μορφή βιβλίου, οι δύο οθόνες να γίνονται σα μία συνεχόμενη, θα παίζει παιχνίδια όπως σκάκι και τάβλι με φυσικό τρόπο και πολλά ακόμη!

  Το νέο αυτό φορητό που οραματίζεται ο Nicolas Negroponte προβλέπεται να κυκλοφορήσει το 2010, έχει σχεδόν το μισό μέγεθος από το παλιό, είναι πιο ελαφρύ, καταναλώνει 1 watt και εκτιμάται ότι θα κοστίζει 75$! Το κόστος μου φαίνεται υπερβολικά χαμηλό και μακάρι να το πετύχουν… ωστόσο ακόμα κι αν είναι σημαντικά υψηλότερο, εγώ αυτό που θέλω είναι να κρατήσουν όλα αυτά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες. Αν κυκλοφορούσε αυτή τη στιγμή θα το αγόραζα ακόμα κι αν έκανε 200€ (μην πω και πολύ περισσότερα, ειδικά αν είχε και Wi-Fi).

  Ακολουθούν εικόνες και βίντεο. Πως σας φαίνεται;

  medium_2509285108_c979718e35_o.jpg medium_2509285146_456e0da378_o.jpg xolaptop20.jpg

  Leave a Reply

  • (will not be published)

  XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>