Γρήγορη μετάβαση

  Crystal Audio PicoHD (vs. WDTV live vs. Egreat M31B)

  Με την πάροδο του χρόνου, όλο και καλύτερα, ομορφότερα, μικρότερα, πληρέστερα αλλά και φτηνότερα media players εμφανίζονται στην αγορά, με δυνατότητες που μέχρι πρόσφατα ήταν αδιανόητες. Πράγματα που πριν λίγο καιρό ήθελαν αποκλειστικά υπολογιστή, τώρα γίνονται από ένα μικρό «κουτάκι», που έχει την ευκολία χειρισμού ενός DVD player… Με χρήση τηλεκοντρόλ, συχνά αθόρυβα, μερικά με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, και άφθονη ισχύ να παίξουν μέχρι και ολόκληρα bluray δισκάκια, ή να διαχειριστούν τεράστιες συλλογές μουσικής… Κάποια με ιντερνετικές ευκολίες, movie sheets και πολλά ακόμα…

  Γενικά.

  Η Crystal Audio Video είναι μια Ελληνική εταιρία, με αρκετά χρόνια στον χώρο κυρίως του audio – video.  Πρόσφατα παρουσίασε και ψηφιακούς δέκτες για τα ψηφιακά κανάλια της Digea. Το picoHD είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρίας στα media players. Χρησιμοποιεί ένα σχετικά νέο και χαμηλού κόστους επεξεργαστή, ονόματι boxchip F10. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτόν δεν είναι ευρέως διαθέσιμες, πλην του ότι αναφορές σε ξένα site λένε ότι βασίζεται στο SoChip SC9800, για το οποίο επίσης δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Όμως τα specs του αναφέρουν full HD δυνατότητες αναπαραγωγής, downmix όλων των ηχητικών φορμάτ σε στέρεο (ακόμα και των νέων HD audio), και αρκετά μεγάλη γκάμα αναπαραγωγής αρχείων. Ουσιαστικά το picoHD συνδέεται με έναν usb δίσκο ή usb stick από όπου και παίζει αρχεία μουσικής – βίντεο – φωτογραφίες, και με ένα hdmi στην έξοδο του στέλνει ήχο και εικόνα στην HDTV μας (ή ήχο από την αναλογική του έξοδο, και εικόνα από την απλή composite αν έχουμε παλιά τηλεόραση CRT). Περιλαμβάνει επίσης και αναγνώστη καρτών SD/SDHC/MMC (δοκιμάστηκε με SD 2GB και SDHC 8GB class6 απροβλημάτιστα).

  Χαρακτηριστικά (από την σελίδα της Crystal Audio):

  Υποστηριζόμενα Αρχεία Video: MKV, DIVX, XVID, AVI, M2TS, WMV9, MPG1/2/4, FLV, RM, TS, VOB
  Υποστηριζόμενα Αρχεία Υποτίτλων: SRT, ASS, SSA, SUB
  Υποστηριζόμενα Αρχεία Ήχου: FLAC, MP3, OGG, WMA
  Επεξεργασία Ήχου: Μετατροπή DTS σε Stereo, Μετατροπή Dolby AC3 σε Stereo
  Υποστηριζόμενα Αρχεία Φωτογραφιών: JPEG, BMP, GIF, PNG
  Ανάλυση Εικόνας: 720 x 576, 1280 x 720, 1920 x 1080i, 1920 x 1080p
  Αναλογία Οθόνης: 16:9, 4:3, Αυτόματη προσαρμογή
  Αποθηκευτικά Μέσα: Εξωτερικοί Σκληροί Δίσκοι USB, Μνήμες USB Flash, Κάρτες Μνήμης SD, Κάρτες Μνήμης MMC
  Συνδεσιμότητα: HDMI, USB, Composite Έξοδος Video, Αναλογική Έξοδος Ήχου
  Γλώσσες Μενού: GR, EN, ES, FR, DE
  Κατανάλωση σε αναμονή:    <2W
  Κατανάλωση σε λειτουργία: <7W
  Τροφοδοτικό:    100-240VAC, 50/60HZ
  Διαστάσεις:    7.5cm x 6.5cm x 1.5cm
  Βάρος:    60gr

  Πρώτη εντύπωση.

  Το picoHD έρχεται σε μια αρκετά μικρή συσκευασία, που ανοίγοντας την βλέπεις ένα «κουτάκι» μικρότερο και από ένα πακέτο τσιγάρα… Επίσης είναι πανάλαφρο. Το τηλεκοντρόλ είναι μεγαλύτερο από το ίδιο το player. Απίστευτη φορητότητα λοιπόν! Μαζί έρχονται κάποια έντυπα της Crystal Audio, ένα καλώδιο 1σε3 (3πλο minijack σε 3 RCA για αναλογικές εξόδους ήχου & εικόνας), εγγύηση, mini cd με manual, και φυσικά το τροφοδοτικό του (pack).

  Πρώτη χρήση.

  Συνδέθηκε με ρεύμα και hdmi στην LCD TV, και με ένα usb δίσκο στην USB του. Πρώτο πάτημα «ΟΝ» και μια ευχάριστη έκπληξη: το μηχάνημα ήταν ήδη έτοιμο για χρήση μέσα σε ~3 δευτερόλεπτα. Το μενού πλήρως Ελληνικό, καλαίσθητο, και πολύ απλό. Οι ρυθμίσεις ελαχιστότατες, ουσιαστικά την ανάλυση και το refresh πρέπει να επιλέξουμε ώστε να ταιριάζουν στην τιβί μας και στο υλικό μας. Κάποιες άλλες επιλογές ήταν προεπιλεγμένες εκεί που έπρεπε, π.χ. για τα Ελληνικά μενού. Έτοιμο λοιπόν για δοκιμές!

  Και οι αντίπαλοι…

  Το picoHD (firm: PRB008NP1.03) θα κληθεί σε κάποια τεστ να αντιμετωπίσει δύο από τα best sellers της Ελληνικής (και όχι μόνο) αγοράς, το Western Digital TV Live (firm: 1.04.10), και το Egreat M31B (firm: EG-M31B-M33A-M34A-FW-20091022). Για τους σκοπούς της δοκιμής θα περιοριστούν τα συγκριτικά τεστ μόνο σε συγκεκριμένες δοκιμές, και μόνο για τις περιπτώσεις που αφορούν κοινά χαρακτηριστικά και των τριών. Η κοινή βάση θα είναι ένας εξωτερικός usb δίσκος (hitachi 2.5″@7200rpm, 100GB, NTFS. Οι δικτυακές δυνατότητες των άλλων δύο (μιας και το picoHD δεν έχει ethernet) δεν θα ληφθούν υπόψη, και τα τεστ για τον ήχο θα είναι μόνο με downmix σε στέρεο μέσω hdmi στην τιβί, αφού το picoHD δεν έχει δυνατότητα για πολυκάναλη έξοδο αφού δεν περιλαμβάνει θύρα s/pdif optical ή coaxial όπως τα άλλα δύο. Σε κάποιες περιπτώσεις (bitrate tests) υπάρχει και η αντίστοιχη δοκιμή από 2 PC (win7@64bit, MPC & coreAVC).

  Δοκιμή ισχύος επεξεργαστών.

  Ξεκινάμε πρώτα με τα bitrate tests, για να πάρουμε μια ιδέα για το raw power των CPUs των media players μας. Χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά 1080p encodes σε mkv με τα πουλιά. Σε αυτά τα τεστ λοιπόν, νικητής καθαρά και άνετα το WDTVL με το Sigma 8655 να παίζει αψεγάδιαστα μέχρι και το τελευταίο σχετικό αρχείο, αυτό των 110Μbps. Ακολουθεί το picoHD, παίζοντας κανονικά το αρχείο των 70μbps, αλλά με μικροσπασίματα σε αυτό των 80mbps. Τελευταίο το Μ31Β (με τον πρώτης γενιάς επεξεργαστή sigma 8635), το οποίο έπαιξε κανονικά μέχρι και το αρχείο των 42Μbps, αλλά αρχίζοντας να κάνει σπασίματα στο αρχείο των 50Μbps. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το picoHD καταφέρνει και παίζει και τα πιο βαριά αρχεία, αλλά τα χαμένα frames στα ζορίσματα γίνονται πιο έντονα. Αντίθετα το M31B σέρνεται γενικότερα στα αρχεία που έχουν bitrate μεγαλύτερο των δυνατοτήτων του. Για την ιστορία, επεξεργαστής core2duo 8200@2.66GHz έπαιξε σωστά μέχρι και τα 70Μbps, core2duo 6420@2.13GHz μέχρι και τα 55Μbps, και δύο NVidia (8500GT & 9600GT) με ενεργοποιημένη την χρήση του CUDA από το coreAvc, μέχρι και τα 70Mbps (και οι δύο). Παρότι λοιπόν το picoHD δεν είναι «νικητής» του raw power τεστ, θα μπορούσα να πω ότι τα καταφέρνει περίφημα!

  Υποστηριζόμενες αναλύσεις και FPS tests

  To picoHD υποστηρίζει NTSC, PAL, 720p @ 50/60Hz, 1080i @ 50/60Hz και 1080p @ 24/50/60Hz. Σύμφωνα με τις ενδείξεις των τηλεοράσεων μου, άλλαζε άμεσα στην επιλεγμένη ανάλυση και συχνότητα. Το picoHD δοκιμάστηκε με Samsung 32S71B, Sony KDL 26V4500, και Samsung 2370HD μέσω hdmi, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς ανάλυσης και συχνότητας με τις οποίες ήταν συμβατές οι τηλεοράσεις. Παρατηρήθηκε σε βαρύ υλικό 1080p@23.976Hz, με επιλογή για έξοδο τα 720p@60Hz να κάνει αισθητά κολλήματα στην αναπαραγωγή. Το φαινόμενο δεν παρατηρήθηκε με επιλεγμένη έξοδο τα 1080i@50Hz ούτε με 1080i@60Hz, που όμως κατά την προσωπική μου άποψη και αναφερόμενος στο δικό μου setup, η ποιότητα της απεικόνισης ήταν χειρότερη. Επίσης με επιλεγμένη για έξοδο την 1080p@24Hz δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Επίσης και με πιο εύκολο υλικό δεν παρατηρήθηκε κάτι. Με το WDTVL στις αντίστοιχες δοκιμές με το ίδιο αρχείο, δεν υπήρξε πουθενά κανένα θέμα. Το ίδιο υλικό έπαιξε απροβλημάτιστα μέσω των αναλογικών RCA εξόδων του picoHD (επιλογή εξόδου: PAL). Το κουμπί του τηλεκοντρόλ για εναλλαγή AV/hdmi δείχνει να μην λειτουργεί κατά την διάρκεια αναπαραγωγής.

  Συμβατότητα φορμάτ ήχου σε αρχεία βίντεο (όλα με downmix μέσω hdmi σε στέρεο).

   

  Audio type WDTVL M31B picoHD
  DD+.m2ts v v X
  DD-EX.vob v v v
  DD.vob v v v
  DD_TrueHD.m2ts X v v
  DTS-ES_PCM.vob v (DTS) – X(PCM) v (DTS) – X(PCM) v (DTS) – X(PCM)
  DTS.vob v v v
  DTS_96_24.vob v v v
  DTS_MA.m2ts v v v
  DTSVorbis.mkv(1 DTS stream, 3 vorbis commentary) v/v/v/v v/v/v/v v/v/v/v

  Από όλα τα συνηθισμένα video sources που πιθανόν να συναντήσει κάποιος, το picoHD από τα περιεχόμενα streams ήχου μόνο το DD+ (που δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει ποτέ πλην του δοκιμαστικού αρχείου) δεν μπόρεσε να κάνει downmix σε στέρεο. Πολύ καλά και εδώ λοιπόν, με πλήρες downmix σε στέρεο και στα HD audio formats.

  Συμβατότητα φορμάτ αρχείων βίντεο.

  Το picoHD επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της κατασκευάστριας εταιρίας παίζοντας mkv(*), m2ts, dvix, xvid, avi, vob, wmv. Επίσης αρχεία .mov (δοκιμή με apple HD trailers) τα παίζει κανονικά. Αρχεία mov από την ψηφιακή φωτογραφική μου (Canon 100IS στα 1280χ720) επίσης τα έπαιξε κανονικά. Δεν αναγνωρίζει όμως ISO αρχεία (dvd/BD). Αρχεία 3gp από κινητό τα αναγνώρισε σαν video, αλλά δεν κατάφερε να τα παίξει. Παίζει AVCHD, χωρίς μενού.
  (*)Αρχεία .mkv φτιαγμένα με το mkvmerge >4.2 που περιλαμβάνουν header compression, δεν μπορεί να τα παίξει.

  Κυκλοφόρησε ήδη (στις 22/12/2010, firmware No: 1.04) update που διορθώνει το πρόβλημα των mkv αρχείων που έχουν φτιαχτεί με mkvmerge >4.2 και έχουν header compression! Μπορείτε να το βρείτε έτοιμο για κατέβασμα στην σελίδα «υποστήριξη» της Crystal Audio, η απλά κάνοντας κλικ εδώ.

  Συμβατότητα υποτίτλων.

  Δοκιμάστηκε με srt, sub, ssa, τα οποία έπαιξαν χωρίς πρόβλημα. Με τα (πάνω – κάτω) βελάκια του τηλεκοντρόλ μπορούν να μετακινηθούν πάνω κάτω στην οθόνη στο σημείο που προβάλλονται, on the fly. Με τα (αριστερά – δεξιά) βελάκια του τηλεκοντρόλ μπορούν να μικρύνουν & να μεγαλώσουν σε μέγεθος, με την ενέργεια αυτή να πραγματοποιείται στην επόμενη εμφάνιση κάποιας φράσης υπότιτλου (δοκιμάστηκε σε srt υπότιτλους).

  Συμβατότητα φορμάτ αρχείων μουσικής / ήχου.

  Δοκιμάστηκε με αρχεία aac 44.1/48KHz , ac3, ape, flac (έπαιξαν τα 16άbitα, όχι όμως τα 24bitα τα οποία έπαιξαν παραμορφωμένα και με κολλήματα), mp3 (VBR αλλά και 24bit_88.2KHz_5.1 έπαιξαν κανονικά), wav (πολυκάναλα), wma (5.1 κανονικά, όχι όμως και το 24bitο lossless). Δεν αναγνώρισε m4a, ούτε playlist m3u. Αρχεία amr από κινητό έπαιξαν κανονικά.

  Συμβατότητα φορμάτ αρχείων εικόνων.

  Δοκιμάστηκε με φωτογραφίες jpg, τις οποίες και έπαιξε κανονικά ή με slideshow. Στα θετικά το άμεσο preview αλλά και η επίσης άμεση εναλλαγή τους. Τα jpg ήταν από κάμερα 12Μpixel (canon ixus 100IS), σεβαστού μεγέθους (2ΜΒ ~3ΜΒ). Οι δοκιμές έγιναν απευθείας από την SDHC της μηχανής. Μπορεί να κάνει και rotate. Επίσης έδειξε και animated gif, εννοείται με την κίνηση.

  Γενικότερες παρατηρήσεις – τα κακά & τα ουδέτερα

  Το led λειτουργίας είναι πολύ έντονο (με μπλε φως), σίγουρα δεν θα το αντέξετε απέναντι σας στο σκοτάδι σε συνθήκες θέασης. Μονωτική ταινία ή μαύρισμα με μαύρο μαρκαδόρο άμεσα… Το screensaver που είναι? Σε συσκευές που προορίζονται για lcd / plasma οθόνες, το θεωρώ απαραίτητο. Media info επίσης δεν υπάρχει, ώστε να ξέρουμε codec / bitrate και λοιπές πληροφορίες του αρχείου που αναπαράγουμε (εδώ το Μ31Β διαπρέπει πατώντας το κουμπί info, και το WDTVL μάλλον είναι το πιο μυστικοπαθές από όλα). Στο τηλεκοντρόλ οι ενδείξεις των λειτουργιών των πλήκτρων είναι με μπλε γράμματα (σε μαύρο φόντο), οπότε μην περιμένετε να τα διαβάζετε εύκολα. Και κόντρα στο ρεύμα, είναι κάτω από τα κουμπιά αντί από πάνω (οπότε εκτός το ότι δεν θα τα βλέπετε καλά, πιθανότατα θα μπερδεύετε και τις επιλογές). Επίσης θέλει σχετικά ευθεία γραμμή για να πιάσει. Δεν υπάρχει επιλογή για αυτόματη επιλογή ανάλυσης ανάλογα με το τι έχουμε συνδέσει στην (hdmi) έξοδο του. Όταν κλείσει, χάνει την ρύθμιση για την ένταση, και η default (’20’, με μέγιστο το ’30’) είναι πολύ χαμηλή . Δεν αναγνώρισε usb dvd rom (με εξωτερική τροφοδοσία) στην θύρα usb του. Θα μπορούσε να έχει κάποιο είδος διαχείρισης αρχείων, π.χ. αντιγραφή από την SD προς τον δίσκο ή το usb stick. Ρυθμίσεις (πλην γλώσσας μενού, αν θα κάνει «κλικ» όταν πατάμε πλήκτρα στο τηλεκοντρόλ, και ανάλυσης / συχνότητας εξόδου) δεν έχει καθόλου.

  Γενικότερες παρατηρήσεις – τα καλά.

  Μετά από ώρες αναπαραγωγής, το μηχανάκι είναι ακόμα κρύο! Αυτό συμβαίνει προφανώς επειδή η κατανάλωση του είναι «αστεία», δεδομένου ότι τροφοδοτείται με 5V, και το energy meter μου σε κατάσταση αναπαραγωγής υλικού BR από τον δίσκο έδειχνε 6~7W… Αυτά μάλιστα είναι τα συνολικά watt μαζί με τον usb δίσκο ο οποίος τροφοδοτείται από την usb θύρα του picoHD. Σε αναμονή δεν μπόρεσα να μετρήσω, καθότι ο μετρητής μου ξεκινά να μετρά μετά τα 6W…  Αποτελεσματική είναι η επιλογή για αυτόματη προσαρμογή του μεγέθους προβολής. Το μηχάνημα παρότι αγοράστηκε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του με το -προφανώς- πρώτο ευρέως διαθέσιμο firmware που βγαίνει για την Ελληνική αγορά (καθότι υπάρχει στο εξωτερικό πανομοιότυπο μηχάνημα με άλλη επωνυμία), δείχνει εντυπωσιακά σταθερό. Θεωρώ όμως ότι θα πρέπει να βγει σύντομα κάποιο fix για τα .mkv με mkvmerge 4.2, και ίσως και με κάποιες ακόμα μικροδιορθώσεις όπως π.χ. την επιλογή για screensaver. Η πλοήγηση στα μενού του είναι πολύ γρήγορη. Αν μείνει σε κάποιο υπομενού χωρίς να εκκινήσουμε κάτι, γυρνάει στο κεντρικό μενού μετά από λίγο. Άψογο και το «GoTo» που μας πάει απευθείας και πολύ εύκολα, εκεί που θέλουμε (ακούς WDTVL?). To Resume συνεχίζει να θυμάται που σταματήσαμε την θέαση, ακόμα και αν βγει το μηχανάκι από την μπρίζα. Το manual (σε cd) πολύ καλογραμμένο και αναλυτικό, και φυσικά πλήρως Ελληνικό.

  Να το πάρω?

  Μα καλά, το σκέφτεστε ακόμα? Με 60€ κόστος, δωρεάν μεταφορικά, πανάλαφρο, αθόρυβο, όμορφο, πλήρως εξελληνισμένο, από εταιρία με παράδοση στον χώρο και με 2 χρόνια Ελληνικής εγγύησης? Άμεσα! Αρκεί φυσικά να έχετε κατανοήσει την χρήση για την οποία προορίζεται, οπότε να μην σας απασχολούν οι «ελλείψεις» του (π.χ. η σύνδεση δικτύου και η έξοδος πολυκάναλου ήχου).

  Σημειώσεις – Διευκρινήσεις.

  Το άρθρο θα εμπλουτίζεται με την πάροδο του χρόνου ανάλογα τις νέες εντυπώσεις και με νέα φορμάτ αρχείων που δεν είχα στην διάθεση μου αυτές τις μέρες να δοκιμάσω.

  Για το θέμα της αναπαραγωγής δύσκολου υλικού 1080p@23.976Hz με έξοδο από την hdmi σε 720p@60Hz, θα ήθελα να το ψάξω περισσότερο. Ο επεξεργαστής δεν φαίνεται να έχει θέμα με το βαρύ υλικό (τo συγκεκριμένο αρχείο είχε 20Mbps overall bitrate, και από ότι έδειξε το F10 αντέχει μπόλικα Mbps παραπάνω), αλλά ίσως σε συνδυασμό με την αλλαγή ανάλυσης και συχνότητας, να τα βρίσκει σκούρα. Άλλη σκέψη, είναι μήπως θέλει βελτίωση το firmware σε αυτό το θέμα.

  Για τις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν εκτός από υλικό και samples που είχα εγώ, και δύο «πακέτα» με δοκιμαστικά αρχεία διαθέσιμα από το site networkedmediatank. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: DVD9v200 – 200 Series Test Files και DVD5 Test Disc

  Για τυχόν λάθη, παραλείψεις, προτάσεις, ή ακόμα και για προσθήκες σύμφωνα με δικές σας δοκιμές, αφήστε μήνυμα!

  Υγ. Για να μαθαίνετε άμεσα για τις ενημερώσεις της Crystal Audio (π.χ. νέα διαθέσιμα firmwares για τις συσκευές της), μπορείτε να κάνετε «like» στην σελίδα της στο facebook.

  42 Σχόλια to “Crystal Audio PicoHD (vs. WDTV live vs. Egreat M31B)”

  1. fractalbit

   ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ review! Μπράβο Λυκούργο! Φαίνεται πολύ ωραίο το μηχανάκι, μικρό και λειτουργικό. Ξέρουμε αν θα βγει έκδοση με wifi/ethernet? Γιατί το WD tv live μου την έχει σπάσει (μία βλέπει, μία δε βλέπει τα shared folders!)

  2. lykman

   Ευχαριστώ Αλεξ!
   Στο ίδιο να υπάρξει έκδοση με δίκτυο δεν νομίζω, δεν υπάρχει κανένα με τσιπ F10 που να έχει δίκτυο, αρα φαντάζομαι ότι απλά δεν υποστηρίζει.
   Τώρα αν βγάλει άλλο μηχανάκι πιο advanced η crystal audio, εδώ θα είμαστε να το δούμε…
   Οσο για το Live, να φανταστώ ότι και εσύ έχεις windows7… το πρόβλημα το έχει σε όσους έχουν shares σε win7 (και εγώ επίσης τα ίδια). Κάποιες φορές τα βλέπει άμεσα, άλλες… βαριέται… Αλλοι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα… και ξημερώνει μια μέρα και δεν ξαναμπαίνει… ότι νά’ναι.

   • fractalbit

    Όπως τα λες ακριβώς! Δράμα η κατάσταση με Windows 7. Και το θεωρώ από λίγο εώς πολύ απαράδεκτο να έχουν βγεί ένα κάρο firmware updates και το πρόβλημα να παραμένει.

    Τώρα είδα και τις φώτο που έβαλες από το μηχανάκι και είναι πραγματικά pico! Δεν το περίμενα ΤΟΣΟ μικρό!

  3. ....

   big fail h eleipsh coaxial,optical
   mexri kai ta kinezika full hd media players twn 20-30e apo ebay exoyn!!!(bebaia den exoun gr srt)

   • fractalbit

    Δεν θα έλεγα ότι δεδομένου του μεγέθους και της τιμής είναι «big fail». Είναι χαρακτηριστικό που λείπει βέβαια και για τον καθέναν έχει διαφορετική βαρύτητα. Για παράδειγμα εμένα το μόνο που με νοιάζει σχετικά με τη σύνδεση σε τηλεόραση είναι να έχει hdmi. Κάποιος βέβαια που ενδιαφέρεται για coaxial, optical θα πάει σε λύσεις μεγαλύτερου όγκου αλλά και (συνήθως) μεγαλύτερης τιμής.

   • lykman

    Το μηχανάκι ποντάρει στην φορητότητα, καθώς και στην αυτονομία (χρήσης). Δλδ ότι με μια τηλεόραση, και φυσικά μαζί με δίσκο / στικ / SDHC που να έχει το υλικό, θα παίξει τα πάντα (στην τηλεόραση μας), παντού (εξοχικό, κρεβατοκάμαρα, στον φίλο μας που το πήραμε μαζί κλπ). Δεν προορίζεται να είναι το κέντρο ενός playroom. Αυτά λοιπόν για τα οποία προορίζεται, τα κάνει πολύ καλά.

  4. lefteris

   file moy kalhspera kai xronia polla.
   Molis to pira alla kati prepei na kano lathos me ypotitloys ,
   apo flasaki me fakeloys tainia + srt stis tainies blepei mono tainia.
   Sta arxeia blepei ypotitloys alla ta bgazei me ! kai leei mh yposthrizomeno arxeio…
   Any idea ? Thanks…

  5. vanilla

   Kati kaneis la8os file.
   Exw 600 tainies me ypotitlous .SRT kai den exw vrei akoma ena ypotitlo pou na mhn paizei.
   Mhpws den exei to idio onoma h tainia + o ypotitlos?

  6. fractalbit

   Παιδιά αν έχετε την καλοσύνη, γράψτε τα μηνυματά σας στα ελληνικά και όχι σε greeklish 😉

  7. thanasis

   γεια σε όλους σας!
   έχω να παρατηρήσω ότι καλά όλα αυτά που κάνει το picoHD αλλά το τηλεκοντρόλ είναι απαράδεκτο!
   πατάς 5 φορές ένα κουμπί για να εκτελέσει την εντολή….. (νομίζεις ότι κόλλησε)
   μετά από 10 λεπτά κουράζεσαι τόσο πολύ μ αυτήν την κατάσταση! και απογοητεύεσαι γιατί κατά τα άλλα
   είναι αξιόλογο μηχάνημα για τα λεφτά του.
   ΚΡΙΜΑ για μια λεπτομέρεια που κοστίζει ελάχιστα.
   καταστρέφει την συνολική εικόνα
   (άραγε είναι συμβατό με άλλα τηλεκοντρόλ γενικής χρήσης?)
   το αγόρασα χτες και σήμερα πήγα να ελέγξω την μπαταρία του….δεν μπορούσα να πιστέψω ότι φταίει η ποιότητά του…

   • lykman

    Καλησπέρα Θανάση,
    ναι θέλει να είναι σε ευθεία γραμμή για να πιάσει, όπως γράφω και στην παρουσίαση… Εγώ στις δοκιμές το είχα έως 2 μέτρα μακριά από εκεί που καθόμουν, αλλά πάντα προσπαθούσα να είναι σε ευθεία. Αν νομίζεις ότι εσένα ούτε έτσι δεν αποκρίνεται, μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι, και να έκανες ένα τηλέφωνο στην crystal audio να ρωτήσεις τι μπορεί να γίνει.

  8. isomat

   To πήρα και εγώ παιδιά!

   Πολύ καλό για τα λεφτά του!

   Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. isomat

   Το τηλεκοντρόλ θέλει σημάδεμα για να πιάνει, αλλά και ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής που έχω για τη DIGEA ιδιο τηλεκοντρόλ έχει, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.

  10. furious99

   Παιδια αλλαξτε τη μπαταρια με καινουρια επωνυμη τυπου CR2025. Το δικο μου τηλεκοντρολ πιανει στην ευθεια πανω απο τα 10 μετρα με την καινουρια. Το μηχανακι απλα δερνει!

   • Θανος

    Το δικο μου παντος ενω παιζει τα μικρα ΜΚV δεν παιζει !!!!!! τα μισα avi ,δηλ. δεν παιζει τις σειρες
    που κατεβαζω και σε καποιες ταινιες εχει προπορεια στον ηχο.
    Οποτε οπως ειμαι το φορτωνω και το παω πισω.

  11. Θανος

   Το πηγα πισω στον Κωτσοβολο και ευτυχως μου εδωσε τα 60 ευρουλακια πισω.
   Τωρα προσανατολιζομε στον WD Live TV, ελπιζω αυτο να μην εχει ασημβατοτητες,

   Εαν καποιος μπορει να με πληροφορισει θα ημουν υποχρεος.

   • lykman

    Καλημέρα Θάνο,
    είσαι σίγουρος ότι τα αρχεία που λες είναι ΟΚ? Για να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα player…
    Όσο για το live παίζει σε άλλη (ανώτερη) κατηγορία, και γενικά είναι καλό μηχανάκι, αλλά αν έχεις δίκτυο με win7 που θες να τραβάς από εκεί αρχεία, ίσως έχεις θέματα όπως πολλοί από εμάς (δεν έχει σταθερή συμπεριφορά). Δες και τα προηγούμενα μηνύματα μας σχετικά με αυτό το θέμα…

  12. furious99

   Εγω παντως δεν εχω βρει ακομη .avi και .mkv που να μην παιζει (εκτος απο ενα αρχειο .mkv με πολυ τραβηγμενο encoding).
   Θανο μηπως μπορεις να ανεβασεις καπου ενα μικρο κομματι απο το αρχειο .avi αυτο που δεν παιζει?
   Να τους το στειλουμε αμα ειναι να το κοιταξουν.
   Εγω τους εστειλα αρχειο που δεν επαιζε λογω mkv header compression την Παρασκευη, και την επομενη Τεταρτη εβγαλαν firmware που το διορθωνε! Πολυ καλη υποστηριξη νομιζω!

  13. Θανος

   α) Castle Season 1 & 3 δεν επεξε σχεδον κανενα (σε απλα αρχεια avi 350Mb-HDTV XviD-2HD και Lol),
   β) When Nietzsche Wept DVDRip, σε avi 700Mb ,προπορεια στον ηχο.

   Ολα απο Rapidshare και ολα παιζουν σε Pc Και σε DVD player «Pionner DV 380» (γραμμενα σε δισκακι φυσικα),
   χωρις το παραμικρο προβλημα.

   Γενικα επιδη βαριεμαι να γραφω ,ειπα να δοκιμασω εναν φτηνο Media player, αλλα τελικα
   μονο τα PC τα παιζουν ολα, οι Player γενικα μαλλον παρουσιαζουν ασυμβατοτητες .

   Διαβασα οτι «Cristal audio» ειναι Ελληνικη εταιρια.
   Ελπιζω να το βελτιωσετε μια και πρεπει στηριζουμε τα δικα μας αυτες τις δισκολες μερες.

   ευχαριστω.

   • lykman

    Θάνο αυτό που λες για τα ΠιΣί, ισχύει, γιατί πράγματι μπορούν και παίζουν τα πάντα από αρχεία, πολλές φορές ακόμα και αρχεία που είναι εκτός προδιαγραφών… Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των υπολογιστών. Ολα τα υπόλοιπα, είναι υπέρ των media players… Κόστος, μέγεθος, θόρυβος, ευκολία χρήσης είναι κάποια από τα κύρια πλεονεκτήματα τους.

    Οσο για το θέμα υποστήριξης: Το Μ31Β που έχω, δεν πρόκειται να δει ποτέ αρχεία με header compression, καθότι η egreat το «ξέχασε». Μόνο αν του βάλω firmware άλλης «συμβατής» εταιρίας (popcorn). Το WDTV live, χρειάστηκε αν θυμάμαι καλά 2 μήνες για να δώσει φιρμ ώστε να το υποστηρίξει. Στο PicoHD, η Crystal Audio έδωσε firm σε 4-5 μέρες από την ημέρα που αναφέρθηκε το πρόβλημα…

   • furious99

    Κατεβασα και δοκιμασα το «When Nietzsche Wept DVDRip» και οντως εχει προπορεια στον ηχο.
    Το προβλημα ομως ειναι οτι το αρχειο εχει κακο encoding, αν το φορτωσεις στο mkvmerge να το κανεις mkv, σου λεει οτι εχει «GARBAGE DATA» στην αρχη του track του ηχου.

  14. Aris

   Παιδιά, το πήρα και γω και προς το παρόν είμαι πολύ ικανοποιημένος. Παίζει τα πάντα και είναι πολύ γρήγορο.Το μηχάνημα συνδέθηκε μέσω RCA σε μια Philips 32″ CRT Wide. Μόνο πρόβλημα μου είναι το παρακάτω και θα ήθελα κάποια βοήθεια.
   Συνδέω το player με την τηλεόραση είτε μέσω των 3 καλωδίων είτε μέσω scart , αλλά ο ήχος στο κανάλι έχει κάποια παράσιτα. Κάποιο θόρυβο, που θυμίζει εκείνον που παράγει ο ενισχυτής κιθάρας (πχ), όταν δεν έχουμε βάλει μέσα το βύσμα. Για να το εξηγήσω και πιο αναλυτικά κάνει κάτι σαν συνεχές βόμβο υψηλής συχνότητας. Δοκίμασα να αλλάξω καλώδιο, αλλά και είσοδο στην TV, αλλά ο ήχος παραμένει, απλώς με διαφορετική ένταση.
   Προσπάθησα (και εκεί έχω μείνει προς το παρόν) να ρίξω την ένταση της τηλεόρασης και να αυξήσω εκείνη του player, αλλά στο βάθος ακούγεται ακόμα αυτός ο θόρυβος..
   Καμιά πρόταση?
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων..!-)
   Άρης.

   • lykman

    Αρη καλησπέρα,
    για αρχή κοίταξε αν τον ίδιο βόμβο η ΤιΒί τον έχει και χωρίς κάποια συσκευή, αλλά και βάζοντας κάτι άλλο στις εισόδους της, π.χ. ένα DVD player…

  15. lykman

   Νέο firmware κυκλοφόρησε σήμερα 21/01/2011, version 1.05. Μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.
   αλλαγές – διορθώσεις που περιλαμβάνει:

   1. Αποθήκευση της στάθμης του ήχου μετά το κλείσιμο του PicoHD. Η συσκευή θα εκκινηθεί με την ίδια στάθμη ήχου που θέσατε πριν την απενεργοποίησή της.
   2. Αποθήκευση της θέσης των υποτίτλων στον κάθετο άξονα (πάνω – κάτω), μετά το κλείσιμο του PicoHD.
   3. Αλφαβητική ταξινόμηση των αρχείων.
   4. Εμφάνιση των λεπτομερειών του αρχείου (video media info: ανάλυση, fps, codec | audio media info: bitrate, codec).
   5. Αλλαγή του προκαθορισμένου τρόπου προβολής της εικόνας σε “αυτόματη προσαρμογή”

   Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι η Crystal Audio διορθώνει – βελτιώνει πράγματα τα οποία είχαν βρεθεί και αναφερθεί και στην παρουσίαση, αλλά και στο avclub…

  16. lefteris

   Πρώτα απ΄ολα ένα μπράβο στην Crystal Audio για την αμεση βελτίωση του PicoHD.
   Περιμένουμε και τη συνέχεια . Επισης ενα ευχαριστώ στον lykman για την πολύτιμη βοήθεια.

  17. manos

   Παιδιά,μπορεί να συνδεθεί με κάθε είδους τηλεόραση (HD και κανονική);

   • lykman

    Εχει hdmi για σύνδεση με HDTV, αλλά έχει και απλό video out (το γνωστό «κίτρινο» RCA + κόκκινο/άσπρο (R/L) RCA για ήχο) για σύνδεση με παλιάς τεχνολογίας τηλεόραση…

  18. manos

   Ωραία ευχαριστώ.Η εγκατάσταση είναι εύκολη;Ακόμα τα καλώδια τι μήκος έχουν;

   • lykman

    Η εγκατάσταση είναι πανεύκολη. Τα καλώδια (ρεύματος και τριπλό RCA) πρέπει να είναι ενάμιση μέτρο μάξιμουμ, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς…

  19. Αλέξανδρος

   Προσωπικά έχω ένα θέμα με το media player. Δεν μπορεί να εντοπίσει τον σκληρό δίσκο σαν αν μην το έχω συνδέσει καν. μπορει να βοηθήσει κανείς παρακαλώ;

   • lykman

    Οταν τον συνδέεις πάνω στο πίκο, κάνει spinup? Τι filesystem έχει ο δίσκος?

    • Αλέξανδρος

     Πάει να ξεκινήσει και σταματάει λες και δεν τσυνδέεται σε τίποτα. το filesystem είναι NTFS.

     • lykman

      Μηπως είναι κάποιος δίσκος απαιτητικός σε ρεύμα που το usb του πίκο δεν μπορεί να τον «σηκώσει»? Δοκίμασες με κάποιο Υ καλώδιο (usb με διπλά βύσματα από την μια μεριά), να δώσεις σύνδεση από το πίκο, και έξτρα ρεύμα από κάποιο πισάκι εκεί κοντά να δεις αν είναι θέμα ρεύματος?

      • Αλέξανδρος

       Έχει δικιά του τροφοδοσία.

      • lykman

       Δεν δοκιμάζεις και με κάποιο άλλο καλώδιο usb? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο… Τι μέγεθος έχει ο δίσκος?

  20. Αλέξανδρος

   Oύτε με άλλο καλώδιο δουλεύει.1 TeraByte είναι.

   • lykman

    Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο… Δεν μου έχει τύχει… Βασικά δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να μην ξεκινάει… Δοκίμασες κανά Google search με το μοντέλο του (αλήθεια ποιο είναι?) να δεις μήπως έχει καμιά παραξενιά?

  21. lykman

   Νέα έκδοση firmware (v.1.07). Κατεβάστε την κάνοντας κλικ εδώ!

   Η βελτίωση που προσθέτει η εν λόγω έκδοση, είναι η λειτουργία “Συγχρονισμού Υποτίτλων”.

   Κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας, πιέστε το πλήκτρο OSD στο τηλεχειριστήριο.
   Στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε “Συγχρ. Υπο” και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα “Δεξια” και “Αριστερά” για να μετατοπίσετε χρονικά τους υπότιτλους σε περίπτωση που δε συμβαδίζουν με την εικόνα.