Γρήγορη μετάβαση

  Βρείτε ή φτιάξτε τα δικά σας search plugin

  firefox_logo.gifΌλοι ξέρουμε τη χρησιμότητα του search bar στον firefox. Το σημαντικότερο είναι ότι μπορούμε να προσθέσουμε μηχανές αναζήτησεις για τα site που μας ενδιαφέρουν. Καταρχήν ας δούμε πως μπορούμε να ψάξουμε μήπως η μηχανή αναζήτησης που θέλουμε υπάρχει έτοιμη.

  Πηγαίνουμε στο mycroft project και ψάχνουμε δίνοντας το domain του site που μας ενδιαφέρει, χωρίς www ή http. π.χ. δώστε in.gr. Βλέπουμε ότι υπάρχουν 2 διαθέσιμα search plugins, ένα για το λεξικό και ένα για τη μηχανή αναζήτησης του in.gr. Πατώντας σε όποιο θέλετε, βγαίνει ένα pop-up όπου αρκεί να πατήσετε add. Αυτό ήταν, έχει πλέον προστεθεί ως επιλογή στη search bar.

  Τί γίνεται όμως αν κάποιος δεν έχει φτιάξει, πριν από εμάς για εμάς, το search plug-in για το site που θέλουμε; Τα extentions έχουν τη λύση για όλα τελικά! Εγκαταστήστε το add to search bar. Η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή. Πηγαίνετε στο site που θέλετε και εντοπίστε τη σελίδα στην οποία υπάρχει το πεδίο όπου γράφετε τις αναζητήσεις σας. Κάντε δεξί κλίκ στο πεδίο και επιλέξτε add to search bar. Μας εμφανίζει ένα παράθυρο στο οποίο μπορούμε να αλλάξουμε αν θέλουμε τον τίτλο της σελίδας αλλά και το favicon, τα οποία έχει διαβάσει αυτόματα. Κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε ή απλά πατάμε ΟΚ και είμαστε έτοιμοι 🙂

  Κι ένα tip (άντε 2): Πατώντας ctrl+k επιλέγουμε το search bar, ενώ με ctrl+βελάκια επιλέγουμε τη μηχανή αναζήτησης που θέλουμε.

  Αν έχετε προβλήματα δείτε τις παρακάτω εικόνες ή γράψτε κάποιο σχόλιο με την απορία σας.

  mycroft_add_in_gr_dictionary.jpg add_to_search_bar01.jpg add_to_search_bar02.jpg

   

  One Response to “Βρείτε ή φτιάξτε τα δικά σας search plugin”

  Leave a Reply

  • (will not be published)

  XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>