Γρήγορη μετάβαση

  Chrome: Νέος (και ωραίος ;) browser από την Google

  chrome-logo-small.pngH google κυκλοφόρησε χθες νέο browser με την ονομασία chrome. Προς το παρόν διατίθεται η έκδοση 0.2 beta. Δεν έχασα χρόνο και έσπευσα να την δοκιμάσω. Δε σας κρύβω ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Δανείζεται αρκετά στοιχεία από firefox και opera ενώ σε ταχύτητα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Ο,τι πιο γρήγορο έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα (Opera, firefox, IE7, Safari for windows). Ακόμα και σε «βαριά» sites με flash και javascript δείχνει να μην «μασάει». Λείπουν βέβαια ορισμένα χαρακτηριστικά αλλά είναι λογικό όταν μιλάμε για μία τόσο πρώιμη έκδοση. Ωστόσο προς το παρόν φαίνεται σταθερότατος και χωρίς σημαντικά bugs.

  Μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: http://www.google.com/chrome

  Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα νέα features είναι μέσα από ένα πολύ ωραίο comic που έβγαλε η google!

  chrome-comic.jpg

  Ας δούμε τώρα και μερικές δικές μου εντυπώσεις…

  Τι μου άρεσε…
  – Το λιτό αλλά αποτελεσματικό user interface
  Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!
  – Το ό,τι έχει «κλέψει» πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά από άλλους browser και έχει προσθέσει και μερικά δικά του. (Π.χ. Opera: paste & go / firefox: ctrl+shift+T=undo close tab, inline search / νέο: Απουσία status bar που εμφανίζεται μόνο όταν χρειάζεται)
  – Η σελίδα που εμφανίζεται όταν ανοίγεις νέο tab (Έχει 9 thumbs με τα sites που επισκέπτεσαι πιο συχνά, λίστα με πρόσφατα κλεισμένα tabs κ.τ.λ.)

  Τι μου έλειψε…
  – To smooth scrolling
  – Τα addons του firefox (έρχονται όμως κι αυτά…)
  – Η δυνατότητα να κάνεις scrolling πατώντας τη ροδέλα και κουνώντας το ποντίκι.
  – Το γεγονός ότι αν κλείσεις τον browser τα downloads που βρίσκονται σε εξέλιξη θα χαθούν (Δεν έχει pause/resume όπως ο ff3)

  Είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν σιγά σιγά όλα τα χαρακτηριστικά που λείπουν και θα γίνει ένας πλήρης, σταθερός και γρήγορος browser. Αξίζει να τον δοκιμάσετε!

  4 Σχόλια to “Chrome: Νέος (και ωραίος ;) browser από την Google”

  1. lexx

   Ωραίο το Comic αλλά με κούρασε. Είναι σίφουνας πάντως!

  2. admin

   Πράγματι 38 σελίδες δεν είναι και λίγες, ειδικά όταν δεν έχεις και χρόνο. Όμως αναλύει ενδιαφέροντα πράγματα κυρίως για την αρχιτεκτονική του και το τι βρίσκετε πίσω απο το UI.