Γρήγορη μετάβαση

  To Google+ είναι…

  Ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο ή το κοινωνικό δίκτυο που θα «σκοτώσει» το facebook? Δεν ξέρω.

  Πάντως είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα της google στα κοινωνικά δίκτυα μετά τα αποτυχημένα buzz, orkut κ.τ.λ. Το αν θα πετύχει θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και βασικά από το κατά πόσον θα το υιοθετήσει ο κόσμος, μιας και το να μοιράζεσαι πράγματα μόνο με τον εαυτό σου δεν φαίνεται να έχει και μεγάλο ενδιαφέρον 😀

  Τη δυναμική την έχει

  Όμορφο και «καθαρό» design, εύχρηστο αν και στα πρώτα στάδια λειτουργίας, γεμάτο με δυνατότητες και έναν κολοσσό για να το υποστηρίξει. Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι αν και μοιάζει πολύ σε λειτουργίες με το facebook δεν σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για μια απλή αντιγραφή αλλά για εξέλιξη του. Προσωπικά, ποτέ δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο στο facebook*. Συνήθως το stream μου ήταν γεμάτο με άχρηστες πληροφορίες και ενοχλητικές εφαρμογές. Όταν εγώ αποφάσιζα να γράψω κάτι προβληματιζόμουν αν θα επρεπε να το δουν όλοι οι «φίλοι» μου. Εκεί νομίζω ότι κάνει τη διαφορά το google+ καθώς μέσα από ένα πολύ όμορφο και εύχρηστο interface σας επιτρέπει να ομαδοποιήσετε τις επαφές σας σε κύκλους και να μοιραστείτε αυτά που θέλετε ή με όλους ή με συγκεκριμένους κύκλους ή ακόμα και με συγκεκριμένα άτομα. Το ίδιο ισχύει και για το stream σας. Μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε μόνο τι έχουν γράψει οι στενοί σας φίλοι ή τα τεχνολογικά site που είστε fan. Απ’ όσο ξέρω και το facebook επιτρέπει να ομαδοποιείς τους φίλους σου αλλά η δυνατότητα να επιλέγεις ομάδες ισχύει μόνο για τις φωτογραφίες που ανεβάζεις.

  * Ακριβώς γι αυτό το λόγο, οι συγκρίσεις που κάνω με το facebook ίσως να μην είναι ακριβής. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος παρακαλώ ενημερώστε στα σχόλια…

  Διαφορές με το facebook έχει

  Νομίζω ότι το παραπάνω είναι το βασικό σημείο διαφοροποίησης και ίσως τελικά απευθύνεται σε άλλο τύπο χρηστών. Σε αυτούς που θέλουν μεν να μοιράζονται πράγματα αλλά θέλουν να έχουν και έλεγχο με το ποιον τα μοιράζονται έτσι ώστε να έχει και νόημα. Έχει άραγε σημασία να μάθει η Πόπη, που ξημεροβραδιάζεται στο farmville, ότι έγραψα ένα νέο άρθρο για html 5 και css3? Θέλω να μάθει ο ΧΥΖ, άσχετος «φίλος», τις πολιτικές μου απόψεις; Νοιάζεται ο Γιώργος, που το μόνο άθλημα που ξέρει είναι το τάβλι, αν ο θρύλος έκανε το μπαμ στις μεταγραφές αποκτώντας τον Μέσι; (λέμε τώρα)

  Κάτι ακόμα που δείχνει ότι τελικά το google+ έχει διαφορετική φιλοσοφία είναι ότι σου επιτρέπει, έτσι απλά και αυτονόητα, να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ το λογαριασμό σου και οτιδήποτε έχεις ανεβάσει σε αυτόν. Δε χρειάζεται δηλαδή υπογεγραμμένη αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου και πιστοποιητικό από τον παπά της ενορίας όπως στο facebook. Και δεν έχει σημασία αν διαγραφή του λογαριασμού του κάνει το 0,0001% των χρηστών. Σίγουρα για να αφιερώσεις τόσο χρόνο στο να μοιράζεσαι πράγματα, θα ήθελες να παραμείνουν, το να έχεις όμως την ΕΠΙΛΟΓΗ και τον έλεγχο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

  Χρήστες δεν έχει!

  Δε θα κουράσω άλλο, το google+ είναι ακόμη σε δοκιμαστική φάση και οι προσκλήσεις δε δουλεύουν πάντα. Η google λέει ότι λόγω εξωφρενικού ενδιαφέροντος οι προσκλήσεις θα ανοίγουν σταδιακά και με μέτρο. Μέχρι λοιπόν το google plus να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους δείξτε μας αν και πόσο ενδιαφέρεστε ή πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

  Μερικά χρήσιμα λινκ για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα:

  Παρουσίαση του google plus: http://web.appstorm.net/reviews/the-appstorm-guide-to-google-plus/

  Quick video overview: http://www.youtube.com/watch?v=xwnJ5Bl4kLI

  2 Σχόλια to “To Google+ είναι…”

  1. D.K.

   Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να εμφανίζεται το πραγματικό όνομα στο gmail και ψεύτικο όνομα στο google plus. όταν αλλάζω το ένα αλλάζει και το άλλο.