Γρήγορη μετάβαση

  Kmplayer και codec packs

  kmplayer-logo.jpgΠρόσφατα μου συνέστησε ένας φίλος έναν κορεάτικο media player με όνομα kmplayer. Τον δοκίμασα και με ενθουσίασε τόσο που τον έβαλα αμέσως ως default player για όλα τα πολυμεσικά αρχεία μου (ήχου και βίντεο).

  Είναι ελαφρύς*, στυλάτος και κομψός, δωρεάν, παίζει τα πάντα**, προβάλει σωστά υπότιτλους για τις ταινίες και το σημαντικότερο, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος. Πάρα πολλές ρυθμίσεις για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε… Μόνο 2 θεωρώ ότι είναι απαραίτητες να πειράξετε από την αρχή. Πατήστε f2->General->Screen->On top->never και General->Keyboard/mouse->left double click->toggle full screen.

  1-kmplayer.png

  Δοκιμάστε τον λοιπόν και πείτε μου τη γνώμη σας. Μόνο να προσέξετε στην εγκατάσταση να επιλέξετε την αγγλική γλώσσα (εκτός αν ξέρετε κορεάτικα! :D)

  * Ένα HD video (1280×720) που σερνόταν εντελώς με το quick time player, έπαιζε άψογα με τον kmplayer σε athlonXP 2600+ με 1 GB ram.

  ** Είναι πολλές φορές, ειδικά όταν μόλις έχουμε κάνει φορμάτ, που προσπαθούμε να παίξουμε ένα βίντεο και ή δεν παίζει καθόλου ή παίζει μόνο ο ήχος και όχι το βίντεο (ή το αντίστροφο) ή δεν παίζουν οι υπότιτλοι κ.τ.λ. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουμε εγκατεστημένα τα απαραίτητα codecs (π.χ. divx, xvid, ac3 κ.τ.λ.). Για να μην κάθεστε να τα κατεβάζετε και να τα εγκαθιστάτε ένα-ένα, πηγαίντε στο free-codecs.com και κατεβάστε ένα codec-pack. Ένα πακέτο δηλαδή με τους πιο γνωστούς και απαραίτητους codec. Οπότε κάνετε μόνο μία εγκατάσταση και καθαρίζετε. Από τα πιο δημοφιλή είναι τα XP codec pack και K-lite codec pack. (Τα συγκεκριμένα τα έχω δοκιμάσει και εγώ χωρίς προβλήματα)

  One Response to “Kmplayer και codec packs”

  1. lykman

   Μετά από σχεδόν 3 χρόνια, και ακόμα το KMPlayer παραμένει ένα από τα καλύτερα και πιο πλήρη media player…
   Μια λεπτομέρεια μόνο, αν δεν έχετε εγκατεστημένο flash όταν το βάλετε, ίσως να μην σας εμφανίζει την αρχική του οθόνη.
   Και μια προσωπική γνώμη, τα codec packs τα αντιπαθώ, προτιμώ τα συγκεκριμένα και μόνο codecs που χρειάζομαι, ανάλογα τα αρχεία που θέλω να παίζω… Αν και το ΚΜΡ έχει εκτεταμένη υποστήριξη από internal codecs για τα περισσότερα συνηθισμένα αρχεία.