Γρήγορη μετάβαση

  Soluto – Βρείτε (και ξηλώστε) ό,τι φορτώνει στο boot

  To soluto είναι ένα πρόγραμμα που έψαχνα καιρό και επιτέλους κάποιος αποφάσισε να το φτιάξει! Η εγκατάστασή του είναι εύκολη, ο χειρισμός απλός και το UI απλά πανέμορφο και λειτουργικό. Αφού εγκατασταθεί και κάνετε την απαραίτητη επανεκκίνηση του pc, το soluto θα συλλέξει όλα τα προγράμματα που φορτώνουν κατά την εκκίνηση και καθυστερούν τον υπολογιστή σας. Θα καταγράψει επίσης πόσο χρόνο κάνει το καθένα ώστε να ξέρετε και τι θα κερδίσετε αν το αφαιρέσετε. Στη συνέχεια θα σας παρουσιάσει όλα τα προγράμματα χωρισμένα σε 3 κατηγορίες…

  Η πρώτη (no-brainer) έχει τα προγράμματα που μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια καθώς δεν επηρεάζουν ζωτικές λειτουργίες του υπολογιστή. Η δεύτερη (potentially removable) απευθύνεται σε έμπειρους χρήστες και έχει προγράμματα τα οποία μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο αν καταλαβαίνετε τί κάνουν. Η τρίτη κατηγορία αφορά προγράμματα τα οποία δεν μπορούν να αφαιρεθούν με το soluto (ακόμα).

  Για κάθε πρόγραμμα βλέπετε πόσο χρόνο σας «κλέβει» όταν ξεκινά ο υπολογιστής, την περιγραφή του, 3 επιλογές, καθώς και ένα γράφημα με το τί έκαναν άλλοι χρήστες με αυτό το πρόγραμμα ώστε να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πιο εύκολα. Οι επιλογές είναι «pause» (αφαιρεί το πρόγραμμα από την εκκίνηση), «delay» (καθυστερεί το πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσει μόνο όταν ο υπολογιστής είναι αδρανής) και «in boot» που αφήνει κανονικά το πρόγραμμα να φορτώσει στην εκκίνηση. Γενικά αν έχετε βαρεθεί να περιμένετε τον υπολογιστή σας να ξεκινήσει και να «σέρνεται» ακόμα και αφού εμφανίσει το desktop, τότε αφού αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς!

  3 Σχόλια to “Soluto – Βρείτε (και ξηλώστε) ό,τι φορτώνει στο boot”

  1. lykman

   Λοιπόν, το εγκατέστησα και εγώ εχτές το βράδυ, και μπορώ να πω πως πράγματι είναι αξιόλογο πρόγραμμα. Και επίσης επιβεβαιώνω ότι το interface του είναι πολύ απλό και ταυτόχρονα όμορφο και κατανοητό. Στο διαταύτα… το λαπτοπάκι μου (στα windows) αργεί αρκετά να ξεκινήσει (3:05 μου έβγαλε το soluto), και ήθελα να δω γιατί… Ο λόγος? 25″ το Vodafone mobile broadband (το πρόγραμμα διαχείρισης του 3G usb stick), και άλλα 48″… το Microsoft Essentials!!! Φυσικά ubuntu φορτώνει στον μισό χρόνο, και η υποστήριξη του 3G usb stick είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό….