Γρήγορη μετάβαση

  διακοπές… online & wireless

  Με το καλοκαιράκι να μην έχει τελειώσει ακόμα, και τον Αύγουστο να έχει μερικές μέρες υπόλοιπο, ας πούμε για κάτι ποιο ανάλαφρο… Θυμάμαι ότι μέχρι και πριν 3 χρόνια, διακοπές αυτόματα σήμαιναν και αποτοξίνωση από τον υπολογιστή και το internet…  Ολα αυτά πλέον έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια με τις νέες τεχνολογίες, και ειδικά με το internet μέσω 3G των δικτύων κινητής τηλεφωνίας…

  Φέτος όμως πήγα ένα βήμα παραπέρα: όλες οι συσκευές μου είναι και ασύρματες… Όλες μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους χωρίς καλώδια, είτε με ΒΤ είτε με WiFi… Το μόνο που έχει μείνει «ανεξάρτητο» από τις υπόλοιπες συσκευές, είναι η φωτογραφική μηχανή… εκεί αναγκαστικά μεταφέρω την SD κάρτα της, στο λάπτοπ που έχει SD καρταναγνώστη, για να αντιγράψω και να δω στο PC τις νέες φωτογραφίες… Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι δυνατότητες μας δίνουν οι νέες ασύρματες τεχνολογίες.

  Κέντρο και «gateway» όλων των συσκευών προς το internet, είναι ένα MiFi με σύνδεση vodafone, η οποία για καλή μου τύχη έχει πολύ καλό σήμα 3G (HSPA+ 21,6Mbit αναφέρει το Network Signal Info στο κινητό) εδώ στο νησί στο σημείο που βρίσκομαι. Μοιράζει την πρόσβαση που έχει στο internet, λειτουργώντας σαν WiFi AP, σε δύο κινητά, ένα τάμπλετ, και ένα 13άρι λάπτοπ. Μέσω 3G λοιπόν, σερφάρω κανονικά, αλλά και συνδέομαι στο 24×7, και ρίχνω που και που καμιά ματιά στις ΙΡ cameras που «προσέχουν» το σπίτι κατά την απουσία μας (παρότι έχουν ενεργοποιημένο και το alarm trigger, και αν ανίχνευαν κίνηση έτσι κι αλλιώς θα άρχιζαν να μου στέλνουν email με screen captures από το σπίτι…)

  Τις φωτογραφίες που τραβάμε από τα κινητά, τις στέλνουμε μέσω ΒΤ στο λάπτοπ ώστε να τις δούμε στην μεγαλύτερη οθόνη. Επίσης μέσω cloud υπηρεσίας, κρατιούνται και backup στο cloud, αλλά και στο 24×7 στο σπίτι, όπου είναι εγκατεστημένος και εκεί ο αντίστοιχος client.

  Επίσης μέσω ΒΤ streaming από όλες τις συσκευές, ακούμε την μουσικούλα μας στο Ovale, ακόμα και στην παραλία… Κυρίως μέσω του κινητού όπου είναι και το πιο εύκολο στην αρχειοθέτηση, στις playlists, και στην χρήση (αφού η διαχείριση γίνεται ακόμα και από το lock screen).

  Τι έμεινε τελικά που να απαιτεί καλώδια? Φυσικά οι φορτιστές όλων αυτών των συσκευών… 😛 Πάλι καλά που τα περισσότερα είναι micro ή mini USB, και είναι όλοι συμβατοί μεταξύ τους…

  Καλό υπόλοιπο διακοπών σε όσους δεν έχουν γυρίσει ακόμα, και καλή δύναμη σε όσους επέστρεψαν… 🙂

  4 Σχόλια to “διακοπές… online & wireless”

  1. fractalbit

   Ενδιαφέρον άρθρο. Λυκ μήπως μπορείς να μας ενημερώσεις για κόστος σύνδεσης μόνο δέδομένων? Επίσης ένα λινκ προς το mifi που λες ότι χρησιμοποίησες?

   • lykman

    Αλεξ υπάρχουν πολλά πακέτα, από πάμφθηνα φοιτητικά (νομίζω 2-3€ τον μήνα για 2GB?), κανονικά, τύπου «καρτοιντερνετ» (με διάρκεια χρήσης)… και ίσως και άλλα στις άλλες εταιρίες (που δεν τα γνωρίζω). Τα γράφει αναλυτικά στις σελίδες τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε πακέτο στο MiFi, έχει control panel κανονικότατο (!) και δηλώνεις τι έχεις.
    Για το MiFi, εγώ έχω ένα προηγοέμενο μοντέλο (R201), αλλά είναι αντίστοιχο αυτού: http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Vodafone-Mobile-Wi-Fi-R206

  2. lykman

   Λοιπόν σήμερα σκεφτόμουνα, ότι το καλύτερο gadget (για του χρόνου το καλοκαίρι πια), θα ήταν μια waterproof ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, την οποία όχι μόνο δεν θα φοβόμαστε να την πάρουμε στην παραλία, αλλά αντιθέτως θα κολυμπάγαμε μαζί της -παρέα και με την μάσκα μας-, με ενσωματωμένο wifi και gps!!! (αν δεν μας έχουν πάρει και τα σώβρακα μέχρι τότε)

   http://www.techradar.com/news/photography-video-capture/cameras/best-compact-camera-2013-34-reviewed-963985/4
   http://waterproofcameraguide.com/the-best-waterproof-camera-with-wifi/
   🙂