Γρήγορη μετάβαση

  Updated: Crystal Audio PicoHD5.1!

  Πριν από λίγο καιρό, δοκιμάσαμε εδώ στο fractalbit.gr το PicoHD της Crystal Audio και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την συνολική του παρουσία. Είναι ένα αξιόλογο media player, που σε ένα μικρό, όμορφο, φτηνό και πλήρως εξελληνισμένο πακέτο προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες και μπόλικη ισχύ. Παρότι το θεωρήσαμε σαν πολύ καλή αγορά για αυτά που προσέφερε, ο μεγαλύτερος συμβιβασμός ήταν το υποχρεωτικό downmix όλων των ήχων αποκλειστικά σε στέρεο, χωρίς κάποια άλλη επιλογή. Οχι πια όμως… το νέο picoHD5.1 έρχεται να το αλλάξει αυτό!

  Γενικά.

  Το προηγούμενο picoHD λοιπόν, ακριβώς λόγο της έλλειψης πολυκάναλης εξόδου, ενώ ήταν τέλειο για χρήση συνδεδεμένο απευθείας σε τηλεόραση, δεν μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο ενός πολυκάναλου σετάπ. Μέχρι τώρα ξέραμε (ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε από τις ελάχιστες αναφορές που υπάρχουν στο ίντερνετ) ότι ήταν δέσμευση του τσιπ η μη ύπαρξη πολυκάναλης εξόδου, τουλάχιστον για την hdmi. Για να δούμε όμως τι άλλαξε. Το νέο picoHD5.1 λοιπόν λύνει αυτό το θέμα, και μάλιστα χωρίς να αλλάζει κάτι στην εξωτερική του εμφάνιση προσθέτοντας κάποιο έξτρα βύσμα. Κάνει χρήση της ήδη υπάρχουσας τριπλής εξόδου RCA, χρησιμοποιώντας το λευκό RCA σαν ψηφιακή ομοαξονική έξοδο (digital coaxial). Άρα θα χρειαστεί ενισχυτής με αντίστοιχη είσοδο, που μαζί με τις digital optical εισόδους, είναι οι πιο συνήθεις. Θα δοκιμαστεί με έναν Yamaha RXV540RDS στην digital coaxial είσοδο του. Στην παρούσα παρουσίαση, θα επικεντρωθούμε μόνο στην διαφορές του picoHD5.1 από το απλό picoHD (δηλαδή την δυνατότητα για 5.1 έξοδο ήχου, συν τις βελτιώσεις και αλλαγές που έγιναν), καθώς όλες οι βασικές λειτουργίες σαν media player παραμένουν ίδιες.

  Αλλαγές στην εμφάνιση.

  Στο κουτί, στο τηλεκοντρόλ αλλά και πάνω στο media player έχει αλλάξει η επωνυμία σε «Crystal Acoustics» το οποίο από ότι μαθαίνουμε είναι κατοχυρωμένο σαν όνομα σε Ευρώπη και Αμερική (σε αντίθεση με το «Crystal Audio Video», που είναι για την Ελλάδα). Κι επειδή αναμένεται το picoHD5.1 να εξαχθεί και εκτός Ελλάδος (μιας και έχει πατενταριστεί για την δυνατότητα του για 5.1), γιαυτό και επιλέχθηκε το Acoustics. Εχουν αλλάξει και τα χρώματα στο κουτί, καθώς και το ‘5.1’ φιγουράρει πια παντού.

  Διαφορές και βελτιώσεις.

  Για να δούμε όμως τις διαφορές της αναβαθμισμένης έκδοσης. Καταρχήν το picoHD5.1 που έχουμε στα χέρια μας φοράει την έκδοση firmware 2.04, που από ότι μάθαμε από την εταιρία, περιλαμβάνει τις βελτιώσεις της 1.05 του απλού picoHD, αλλά ταυτόχρονα είναι ασύμβατη με το πρώτο picoHD. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει η hardware διαφοροποίηση ως προς την δυνατότητα για 5.1 ήχο. Κοινώς μην περιμένετε με firmware upgrade να αποκτήσει το απλό picoHD δυνατότητα για 5.1 ήχο. Με μεγάλη μας χαρά παρατηρούμε ότι η εταιρία «άκουσε» τα παράπονα μας και διόρθωσε στο picoHD5.1 τα θεματάκια που είχαμε αναφέρει στην παρουσίαση του αρχικού (στερεοφωνικού) picoHD.  Κατευθείαν παρατηρούμε ότι το ενδεικτικό LED λειτουργίας δεν είναι πια έντονο αλλά είναι πολύ απαλό (έως υπερβολικά απαλό θα λέγαμε) και φυσικά δεν ενοχλεί πια, το «ματάκι» για το τηλεκοντρόλ έχει τώρα τζαμάκι (και δεν είναι χωμένο μέσα στο σασί όπως στο picoHD) ώστε το τηλεκοντρόλ να πιάνει καλύτερα (είναι εμφανώς βελτιωμένη η γωνία λήψης, παρόλα αυτά παραμένει υποδεέστερο από ένα τυπικό τηλεκοντρόλ μάλλον λόγο της κατασκευής του τύπου «κάρτας», και κάποιες φορές θέλει και δεύτερη φορά πάτημα στα πλήκτρα καθώς με την πρώτη φαίνεται να μην δίνει την εντολή). Τέλος, τα γράμματα στο τηλεκοντρόλ είναι πλέον άσπρα και πάνω από τα πλήκτρα. Όλα αυτά είναι θέματα που είχαν αναφερθεί πως επιδέχονταν βελτίωση, και πράγματι αυτό έγινε! Μπράβο Crystal! Έχουν μάλιστα προηγηθεί και οι διορθώσεις / βελτιώσεις που επίσης είχαν αναφερθεί και έγιναν σε επίπεδο firmware (mediainfo, mkv header compression fix, auto resolution κλπ) ήδη από το απλό picoHD.

  Εντυπώσεις από την 5.1 έξοδο ήχου.

  Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο πολυκάναλος ήχος δεν περνάει από το hdmi (από εκεί μόνο downmixed σε στέρεο), αλλά μόνο από το λευκό RCA που κατ’ επιλογή λειτουργεί ως digital coaxial. Στην πράξη λοιπόν, το 5.1 δουλεύει όπως αναμένεται: Επιλέγοντας από τις ρυθμίσεις το «SPDIF RAW» η σχετική ένδειξη στον ενισχυτή για DTS / AC3 ανάβει, και ο πολυκάναλος ήχος γεμίζει τον χώρο μας… Αντίστοιχα και για τα HD Audio: Η συσκευή δίνει στην έξοδο της απλό AC3 / DTS. Συνεχίζει να μην μπορεί να διαχειριστεί αρχεία DD+, όπως και το αρχικό picoHD. Τα υπόλοιπα samples τα οποία είχαμε δοκιμάσει και στη παρουσίαση του απλού picoHD, έπαιξαν κανονικά όπως άλλωστε και στο picoHD, εκτός όμως του DTSVorbis που έκανε διακοπές ο ήχος DTS (αλλά όχι τα vorbis commentaries). Σε στέρεο downmix συνεχίζει να παίζει κανονικά. Δεν μπορέσαμε όμως να επιβεβαιώσουμε κάποιο γενικό πρόβλημα, καθώς όλα τα άλλα αρχεία που δοκιμάσαμε, καθώς και ταινίες divx και mkv, έδωσαν κανονικά τον ήχο που περιελάμβαναν (ac3 ή dts, ή και πολλαπλές μπάντες με commentary tracks σε AAC κλπ). Θεωρούμε λοιπόν ότι πρόκειται για μεμονωμένο θέμα του συγκεκριμένου αρχείου.

  Για να δούμε και τις επίσημες θέσεις της εταιρίας σε κάποιες ερωτήσεις μας.

  1) Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε, ήταν να ρωτήσουμε την εταιρία γιατί δεν δόθηκε από την αρχή έτσι (με έξοδο 5.1), ώστε να μην υπάρξει ποτέ το παράπονο για την έλλειψη πολυκάναλου ήχου.

  Απάντηση:
  Το πρώτο PicoHD αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Crystal Audio που σκοπό είχε να εξυπηρετήσει το ευρύ καταναλωτικό κοινό, το οποίο μην διαθέτοντας την πολυτέλεια ενός πολυκάναλου ηχοσυστήματος, επιθυμεί μια απλή και οικονομική λύση για να απολαμβάνει τις ταινίες του και ποικίλο άλλο υλικό πολυμέσων από τη συμβατική του τηλεόραση. Παράλληλα, χάρη στην στερεοφωνική έξοδο ήχου, το PicoHD εξασφαλίζει την πλήρη συμβατότητα με οποιονδήποτε εξοπλισμό AV.
  Φυσικά και ήταν στις προθέσεις μας η υλοποίηση ενός πολυκάναλου μοντέλου, τόσο από πλευράς δικής μας πρωτοβουλίας, όσο και από πλευράς ζήτησης του κοινού. Έπρεπε όμως να αντιμετωπίσουμε πρώτα ένα καθαρά τεχνικό θέμα και αυτό χρειάστηκε τον απαραίτητο χρόνο.
  Παρά το ότι το chipset υποστηρίζει την εξαγωγή πολυκάναλου ήχου σε μορφή bitstream, σε οποιαδήποτε άλλη υλοποίησή του ήταν απαραίτητη η προσαρμογή επιπλέον ψηφιακής (οπτικής ή ομοαξονικής) θύρας, με αποτέλεσμα την επαύξηση του όγκου της συσκευής, καθώς επίσης και του κόστους.
  Σκοπός της Crystal Audio ήταν η εύρεση ενός τρόπου διατήρησης του χαμηλού κόστους απέναντι στον καταναλωτή και παράλληλα, του μικρού όγκου του PicoHD5.1. Εξίσου μικρού και φορητού με αυτόν του PicoHD. Για το σκοπό αυτό όμως ήταν απαραίτητη μια διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης που δεν είχαμε σκοπό να λάβει χώρα στην ανάπτυξη του πρώτου μοντέλου, δηλ. του PicoHD.

  Διαδικασία Έρευνας και Ανάπτυξης
  Οι μηχανικοί της Crystal Audio επενέβησαν σε επίπεδο hardware με μια διαδικασία εντελώς διαφορετική από τις άλλες υλοποιήσεις, η οποία:

  1. Απέτρεψε την ανάγκη ενσωμάτωσης επιπλέον θύρας για την έξοδο ψηφιακού ήχου
  2. Επέτρεψε την έξοδο του ψηφιακού ήχου από το ίδιο minijack από το οποίο εξάγεται και ο αναλογικός

  Κατά συνέπεια, το PicoHD5.1 διαθέτει μια και μοναδική θύρα για την πλήρη διαχείριση των σημάτων ήχου, κάτι που δεν έχει καμία άλλη συσκευή της κατηγορίας και με το δεδομένο hardware.

  2) Έπειτα, ρωτήσαμε για τυχόν άλλες διαφορές και βελτιώσεις του picoHD5.1, σε σχέση με το απλό picoHD, καθώς και για το αν το απλό picoHD θα συνεχίσει να πωλείται (και σε τι τιμή):

  Απάντηση:
  Οι ουσιαστικές αλλαγές στο hardware περιλαμβάνουν το θέμα της εξόδου πολυκάναλου ήχου που αναφέρθηκε στη πρώτη απάντηση, και:

  1.Την προσθήκη κρυστάλλου στην πρόσοψη, πίσω από το οποίο βρίσκεται η ενδεικτική λυχνία λειτουργίας, καθώς επίσης και ο δέκτης υπερύθρων. Το αποτέλεσμα είναι η βελτιστοποίηση της φωτεινότητας της λυχνίας καθώς επίσης και της γωνίας λήψης των εντολών από το τηλεχειριστήριο.
  2. Νέα εκτύπωση στο τηλεχειριστήριο, η οποία και επαυξάνει την αναγνωσιμότητα των πλήκτρων. Παράλληλα, αλλάχθηκε και το χρώμα των κυρίως πλήκτρων πλοήγησης σε γκρι.

  Το PicoHD συνεχίζει να διατίθεται στην αγορά, στην ίδια τιμή και μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. Επιφυλασσώμεθα για το αν οι αλυσίδες που το διαθέτουν τη στιγμή αυτή, πρόκειται η μη να προβούν σε μείωση της τιμής του.

  Επίλογος.

  Το picoHD ήταν μια συσκευή που κατά την δοκιμή του, μας είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και την θεωρήσαμε πολύ καλή αγορά, αλλά είχαμε βρει και μερικά θεματάκια που χρειάζονταν βελτίωση. Τώρα όμως το picoHD5.1 έρχεται με βελτιώσεις σχεδόν σε όλα όσα είχαμε αναφέρει για τον προκάτοχο του, και παρότι δεν είναι τέλειο (άλλωστε δεν γνωρίζουμε να υπάρχει και κάποιο «τέλειο» media player, ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής), είναι σαφώς αναβαθμισμένο στα σημεία που χρειαζόταν, και φυσικά έχει σαν κερασάκι τον πολυκάναλο ήχο. Το picoHD5.1 το προτείνουμε λοιπόν και αυτό σαν πολύ καλή αγορά, θεωρώντας το ακόμα καλύτερη συσκευή από το απλό picoHD. Σε κάθε περίπτωση (και με δεδομένο της πολύ μικρής οικονομικής διαφοράς των δύο συσκευών, η οποία είναι μόλις 5 ευρώ) θα διαλέγαμε προς αγορά το picoHD5.1 από το απλό picoHD. Το προϊόν συνοδεύεται από διετή εγγύηση και καλογραμμένο Ελληνικό manual σε cd, όπως και ο προκάτοχος του άλλωστε.

  Αναφορές στο ίντερνετ.

  Σελίδα κατασκευαστή.
  Σελίδα κατασκευαστή στο Facebook
  Firmware updates.
  PicoHD5.1 @ iBoom
  Ανακοίνωση του προϊόντος στο AVCLUB

  28 Σχόλια to “Updated: Crystal Audio PicoHD5.1!”

  1. lykman

   Στην σελίδα με το Υλικό υποστήριξης υπάρχει η πρώτη αναβάθμιση για το picoHD5.1, με version 2.05G. Επιλύει πιθανά θέματα του πολυκάναλου ήχου με συγκεκριμένους ενισχυτές.
   Απευθείας κατέβασμα κάνοντας κλικ εδώ: 2.05G

  2. lykman

   Υπάρχει διαθέσιμη εδώ και λίγο καιρό, και δεύτερη αναβάθμιση η οποία προσθέτει μια έξτρα λειτουργία: Χειροκίνητο συγχρονισμό υποτίτλων «on the fly». Βρείτε την στην σελίδα της Crystal Audio (αναφέρεται παραπάνω), ή απευθείας από εδώ: http://www.crystalaudio.gr/files/PicoHD51G_Sync_Subs_Update.zip
   Version number 2.08G (περιλαμβάνει όλες τις προηγούμενες βελτιώσεις).

  3. Giorgos

   Πώς βάζω τις αναβαθμίσεις στον media player;Εξηγήστε μου γιατί είμαι λίγο άσχετος.

   • lykman

    Έχει αναλυτικές οδηγίες μέσα στο zip του firmware! Αν θυμάμαι καλά είναι .pdf, και γράφει βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνεις…

  4. Νικος

   Χρειάζομαι βοήθεια!Χθες πήρα τον media player και προσπαθούσα χωρίς αποτέλεσμα όλη την μέρα να τον εγκαταστήσω.
   Έκανα ακριβώς ό,τι έλεγαν οι οδηγίες έβαλα τον φορτιστή,έβαλα τα κάλωδια αλλά τίποτα.Μήπως φταίει που έχω βάλλει nova και δεν μπορεί να παίξει στο AV1;

   • lykman

    Περί ΝΟΒΑ δεν ξέρω, αλλά δοκίμασες ενώ είναι ανοιχτό και συνδεδεμένο το πίκο στην τηλεόραση σου, με επιλεγμένη την κατάλληλη είσοδο που το έχεις συνδέσει, να πατήσεις μια φορά στο τηλεχειριστήριο το AV/HDMI κουμπί? Αν κατάλαβα καλά τον έχεις με απλό RCA.

   • lykman

    Σε όποιο το έχεις συνδέσει..! Δώσε λίγες περισσότερες πληροφορίες ώστε να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει… Τι είδους σύνδεση έχεις κάνει, τι τηλεόραση έχεις…

  5. Νικος

   Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή.Έχω μια τηλεόραση sony 34′ σε αυτήν έχω συνδέσει έναν αποκωδικοποιητή nova,ο οποίος χρησιμοποιεί το av1.Ti να κάνω;

   • lykman

    CRT τηλεόραση να φανταστώ? Εχει άλλη AV να συνδέσεις το πίκο?

  6. giann

   Μία απορία σχετικά με την ποιότητα της εικόνας. Έχω αρχεία video (mts) που έχω τραβήξει, στη μνήμη της φωτογραφικής μου μηχανής Lumix-TZ7. Όταν συνδέσω τη φωτογραφική με την τηλεόραση (mini hdmi – Composite Video) τα αρχεία του Video παίζονται με πολύ καλή ποιότητα. Όταν όμως παίξω τα ίδια αρχεία μέσω του picohd 5.1 (από σκληρό δίσκο και με σύνδεση hdmi) η εικόνα δεν είναι καλή. Το μπλε ειδικά είναι πολύ έντονο και νομίζει κανείς ότι έχω κάνει κάνει υπερβολικά sharp την εικόνα.

   • lykman

    Καλησπέρα, εξήγησε λίγο καλύτερα την σύνδεση που λες «(mini hdmi – Composite Video)»…
    Μήπως χρησιμοποιείς διαφορετικές εισόδους, με διαφορετικές προρυθμίσεις?

    • giann

     Η έκφραση mini hdmi ήταν λάθος. Διορθώνω: Σύνδεση της φωτογραφικής μηχανής με την τηλεόραση μέσω AV καλωδίου.

     • lykman

      Οπότε παραμένει η αρχική ερώτηση, μήπως αφού χρησιμοποιείς διαφορετικές εισόδους έχεις διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε μια από αυτές (φωτεινότητα, χρώμα, contrast κλπ)?

  7. spiros

   εχω το εργο και τους ελληνικους υποτιτλους ξεχωριστα..και δεν τους διαβαζει τι να κανω??? ευχαριστω

   • lykman

    Δοκίμασε το εξής: μετονόμασε την ταινία και τους υπότιτλους σε κάτι του στυλ: 1.mkv & 1.srt και δοκίμασε… Εαν δεν παίξει ούτε έτσι, δοκίμασε να τους ανοίξεις με κάποιο notepad ή κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων να δεις μήπως έχουν τίποτα περίεργο… Να φανταστώ ότι στα υπόλοιπα δεν έχεις πρόβλημα εμφάνισης και το πρόβλημα αφορά μόνο στους συγκεκριμένους?

    • spiros

     θα το δοκιμασω κ θα σου πω… οταν η ταινια εχει ενσωματωμενους τους υποτιτλους κανενα βεβαια προβλημα.. ξερεις κανενα γρηγορο προγραμμα να ενσωματωνω τους υποτιτλους γιατι ενα που βρηκα το κανει σε 2 ωρες!!!! σε ευχαριστω πολυ παντως .. το κοιταω κ σου στελνω..

  8. spiros

   το εκανα αλλα τιποτα… ακουω ιδεες.. γιατι να θελω καθε φορα δυο ωρες για να τους ενσωματωνω δεν λεει με τιποτα!!

   • lykman

    Μισό λεπτό, ποτέ δεν σου δείχνει υπότιτλους όταν αυτοί είναι εξωτερικοί και δεν είναι ενσωματωμένοι?
    Για τι είδους αρχεία πρόκειται (και οι ταινίες, και οι υπότιτλοι)?

  9. spiros

   ναι ποτε δεν μου δειχνει οταν ειναι χωρια.. οι υποτιτλοι ειναι srt και η ταινια πχ ο τιτλος ειναι the eagle 2011 r5 readnfo xvid… βασικα δεν ειμαι κ ο πιο εξπερ στα pc… αν δεν ειναι αυτα πες που θα δω τι αρχεια ειναι…βασικα παιρνω ολο το φακελο που περιεχει τα δυο αρχεια κ το βαζω στο φλασακι,κανω σωστα?? η πρεπει τα αρχεια να φαινονται ξεχωριστα???

   • lykman

    Σε ένα φάκελο, με ολόιδιο όνομα (και το καθένα την επέκταση του). Αυτό είναι το «σωστό»… Αλλά δεν είναι φυσιολογικό να μην σου δείχνει ποτέ… Κάτι άλλο συμβαίνει.

    • spiros

     θα δοκιμασω κ αλλες ταινιες κ θα σου πω..μεχρι στιγμης δοκιμασα 2..τις κατεβασα κ βρηκα τους υποτιτλους που ταιριαζουν τα εβαλα σε 1 φακελο κ φλασακι,πικο αλλα τιποτα!! θα δοκιμασω κ αλλες κ θα σου στειλω. ρε γαμωτο τι δεν κανω σωστα???

     • IRAKLIS

      ΦΟΒΕΡΟ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΣ 1 ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ AVIAddXSub ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΑΙΛ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ

  10. IRAKLIS

   ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ PICOHD5.1. OΤΑΝ ΒΑΖΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΗ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ BLUE RAY ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΟΣΩ ΤΟΥς ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΑ ΝΑΖΩ ΣΑΝ ΔΥΟ ΑΡΧΕΙΑ , ΝΕ ΜΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΕΜΖΕΙ ΣΧΕΔΩΝ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ υΠΟΤΙΤΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΥΠΟ «ΣΗΜΕΙΟΜΑΤΑΡΙΟ, ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ { ΣΟΝΥ 32΄ TRINITRON};;;; ΑΝ ΟΧΙ, ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥς ΥΠΟΤ. Η΄ ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ¨{ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΕΧΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ…
   ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ

   • lykman

    Ηρακλή καλησπέρα,
    σου έχω απαντήσει μέσω του AVCLUB στο ΡΜ που μου έστειλες…