Γρήγορη μετάβαση

  FreeRip basic – Μετατρέψτε τα cd σας σε mp3

  freerip.pngΕύκολα και όπως δηλώνει και το όνομα, δωρεάν. Το freerip basic μπορεί να μετατρέψει τα μουσικά CD μας σε mp3 με constant bit rate (cbr) ή variable (vbr) που καθορίζουμε εμείς αλλά και Wav, MP3, WMA, Ogg Vorbis ή FLAC. Επίσης συνδέεται αυτόματα στο internet για να κατεβάσει τους τίτλους των τραγουδιών που περιέχει το cd, ώστε να μην χρειάζεται να μετονομάζουμε τα τραγούδια ένα-ένα εκ των υστέρων.

  Μπορεί επίσης να μετατρέψει αρχεία που έχουμε ήδη στον σκληρό μας από wav σε mp3, είναι MP3 audio file tag editor (υποστηρίζοντας ID3 v1 και v2) και περιλαμβάνει συντομεύσεις για να βρίσκετε τους στίχους των τραγουδιών στο web. Υπάρχει και η pro έκδοση που διατίθεται με πληρώμη (20$) και είναι 30% ταχύτερη + μερικά ακόμα (όχι ιδιαίτερα σημαντικά) χαρακτηριστικά.

  Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και καιρό χωρίς προβλήματα. Θα χαρώ να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις…

  2 Σχόλια to “FreeRip basic – Μετατρέψτε τα cd σας σε mp3”

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

   Αναζητώντας πρόγραμμα μετατροπής μουσικής από βινύλιο σε mp3 επέλεξα το πρόγραμμα Audacity το οποίο εγκατέστησα και ξεκίνησα τη μετατροπή η οποία γινόταν σε μορφή wav. Επειδή δεν κατάφερα να κατεβάσω το συμπληρωματικό πρόγραμμα για μετατροπή μέσα από το Audacity σε μορφή mp3, εγκατέστησα το FreeRIP Basic. Μέχρι εδώ όλα καλά και πραγματοποίησα τις μετατροπές όπως τις επιθυμούσα. Το πρόβλημα που μου προέκυψε είναι το εξής: Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι όλα τα αρχεία του υπολογιστή μου απέκτησαν επέκταση στον τίτλο τους ανάλογα με το είδος. Δηλαδή τα μουσικά αρχεία απέκτησαν την επέκταση .wav ή .mp3, τα αρχεία κειμένου την επέκταση .doc, οι φωτογραφίες και οι εικόνες .jpg κ.λ.π. Υπάρχει τρόπος να επανέλθουν τα αρχεία μου στην προηγούμενη κατάσταση; Και αν ναι μπορείτε να μου τον υποδείξετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Κ. Μαυρόπουλος

   Απάντηση
  2. admin

   Καλημέρα φίλε μου. Αυτό που αναφέρεις δεν έχει σχέση με το freerip. Οι επεκτάσεις των αρχείων υπάρχουν ούτως η άλλως και χρησιμεύουν στο να προσδιορίζουν τον τύπο του αρχείου, με ποιά προγράμματα θα ανοίξουν με διπλό κλικ κ.τ.λ. Μπορούμε όμως να επιλέξουμε αν οι επεκτάσεις θα εμφανίζονται ή όχι. Δες οδηγίες εδώ:

   http://windowshelp.microsoft.com/Windows/el-GR/help/a0b4607a-6fa8-42ab-aef6-7418183389da1032.mspx

   Απάντηση

  Leave a Reply

  • (will not be published)

  XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>